KEY-CHORD
psychologenpraktijk Eindhoven 

 

Kwaliteit van leven & werken

ONDERWIJS professionals

Als docent muziek & kunstvakken (ckv), mentor, stagebegeleider, coach, ben ik ruim 25 jaar werkzaam geweest in het voortgezet onderwijs. Deze ervaring neem ik, samen met mijn competenties als psycholoog mee in de coachingsessies.

Coaching

Coaching heeft als doel om iemands eigenschappen & kwaliteiten, effectiviteit & prestaties, kwaliteit van werken & leven te versterken. Coaching kan eveneens tot doel hebben om bepaalde blokkades te verkleinen of zelfs op te heffen. 
Coaching kan gaan over het ontwikkelen van competenties die naast de vakinhoudelijke kennis een belangrijke rol spelen bij het uitoefenen van een functie. Coaching kan gaan over het versterken van aandacht & concentratie, versterken van motivatie & interesse, het verminderen of zelfs opheffen van bepaalde blokkades, angsten, etc.

Vooraf worden met de cliënt de doelen van het coachingstraject vastgesteld. Er wordt gekeken naar hetgeen er nu (nog) in de weg staat waardoor iemand nog niet kan functioneren op een manier waarop hij eigenlijk zou willen kunnen functioneren. Het overwinnen van deze (vaak) psychologische barrières is een belangrijke stap in het traject.


De media:

Het onderwijs heeft het grootste burn-outpercentage (Volkskrant).


Volgens de cijfers van het CBS heeft 1 op de 5 medewerkers in het onderwijs een burn-out.


Het onderwijs blijft kampioen burn-out
(AOb).


Het onderwijs brandt mensen op
(Intermediair.nl).

Training


Trainingen voor professionals (onderwijs)

* Uw persoonlijkheid  als 'instrument'.
* Assertiviteit
* Leren & ontwikkelengroeien & motiveren.
* Meer zicht op je copingstijl: adequaat omgaan met lastige situaties.
* De dynamiek van de vaksectie:   
*   "Uw team werkt, ... als het goed is ! " 


Key-Chord: the major key to harmonic progression.